arrow_drop_up arrow_drop_down
19 april 2015 
in Werk

Ben jij gelukkig op je werk? Doe de gratis test

Ben jij gelukkig op je werk? Sleep jij jezelf dagelijks naar het werk of stap je met een dikke glimlach uit bed, omdat je weer mag? De meesten onder ons werken 32-40 uur in de week voor een baas. Dat is een groot deel van ons wakkere leven. Wel zo fijn als je dan een baan hebt waar je je gelukkig bij voelt … toch?!

Ben je benieuwd hoe jij scoort? Doe dan hier de gratis ‘Gelukkig op je werk’ test (klik vervolgens in het menu op gratis test), binnen 10 minuten kun je online zien wat jouw persoonlijke score is. Via de test kan je zien of de schoen ergens wringt en zo ja waar.

 

De ‘gelukkig op je werk’ survey

gelukkig op je werk surveyDe survey bestaat uit 40 vragen die het best weergeven hoe gelukkig je bent op je werk. De vragen gaan dieper in op (onbewuste) behoeften die ieder mens (in meer of mindere mate) heeft; verbinding, erkenning, autonomie, meesterschap en zingeving.

De gemiddelde score is een 5.0. Hierbij is uitgegaan van een Nederlandse benchmark. Jouw resultaten wordt dus afgezet tegen het gemiddelde in Nederland.

 

gelukkig op je werk score Online kan je o.a. zien wat je beste en minste scores zijn, alles wat oranje of rood is kan zorgen voor problemen. Wel mooi als je weet waar de uitdaging ligt, om het leuker te maken voor jezelf begint het met dat inzicht.

Ik snap dat je afhankelijk kunt zijn van een manager of baas, maar in mijn ogen ben jij tot bepaalde hoogte zelf verantwoordelijk voor je geluk (op je werk). Om te beginnen kan je bijvoorbeeld het resultaat inbrengen tijdens jouw functioneringsgesprek.

 

Voordat ik voor mezelf begon liep ik bij vorige werkgevers vooral tegen de volgende punten aan; voor mijn gevoel kreeg ik weinig erkenning en in mijn baan vond ik te weinig zingeving. Ik werd er op een gegeven moment niet blij meer van wat ik dagelijks deed.

Wil je de test doen? Dat kan hier, (klik vervolgens in het menu op gratis test).

 

Wat kan jij er o.a. mee?

  • word bewust(er) waar eventuele uitdagingen liggen of zie in dat je het zo slecht nog niet hebt
  • gericht actie ondernemen op de punten waar jezelf wat aan kunt doen
  • concrete punten voorleggen aan jouw baas
  • zien wat belangrijk is voor jou
  • bespreken met collega’s om te checken waar zij tegenaan lopen

Komt er bij jou iets uit de test waar je je geen raad mee weet. Stuur dan gerust een mail naar paul@gelukkigopjewerk.nl. Ik help jou graag!

 

Gelukkig op je werk survey voor teams of organisatie

Het is ook mogelijk om op team- of organisatieniveau een survey te doen. De survey is dan een perfect vertrekpunt om gericht verbeteringen aan te brengen. Het leidt tot betere resultaten en het wordt er een stuk leuker van.

Wil je meer informatie en/of ben je geïnteresseerd , stuur dan een mail naar paul@pj8k.nl.

Ik hoop dat jij gelukkig op je werk bent!

Blije groet,

Paul Smeekes
PJ8 | Coach

 

 

Over de schrijver
Hoi, ik ben Paul, in 2014 heb ik als coach PJ8 Pleaser Coaching opgericht. Sinds oktober 2019 zet Elma Langhenkel PJ8 voort.
lisette

Door

lisette

op 5 June 2017

De link naar de gratis test werkt helaas niet

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies