arrow_drop_up arrow_drop_down
23 januari 2016 
in Werk

De ideale baan - twee tips om die te vinden

De ideale baan, willen we die niet allemaal? Maar wat is nou precies de ideale baan? En hoe vind je die? In coachtrajecten kom ik het regelmatig tegen dat mensen wel weten dat ze niet blij worden van de baan die ze hebben, maar geen idee hebben wat ze wel willen. Lastig? Nee hoor, dat valt gelukkig mee.

Wat is de ideale baan?

Voor mij bestaat de ideale baan uit twee componenten. Het is die baan waar talenten en passie bij elkaar komen. De combinatie van die twee is belangrijk. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je wel je talenten kunt gebruiken in een functie, maar dat wil nog niet zeggen dat je daar blij van wordt. Of misschien beter gezegd; het kan dan zijn dat er geen zingeving voor je inzit.

Tip 1; ontdek je talent

Tip 2; ontdek je passie

Ontdek je talent

talentMisschien heb je het geluk dat je al weet wat je talenten zijn. Als dat niet het geval is dan kan je op verschillende manieren onderzoeken wat je talenten zijn.

Misschien heb je het geluk dat je via de HR afdeling van je werk een test mag doen waarmee je talenten inzichtelijk worden gemaakt.

Een andere goede manier is dat je anderen vraagt waar jij goed in bent. Het kan namelijk goed zijn dat zij eerder jouw talenten zien dan jij zelf. Het beste is dan om dit aan meerdere mensen te vragen, je hebt dan de meeste kans dat er dezelfde dingen worden genoemd. Dus vraag het je collega’s, je baas, je partner, vrienden, etc. Liever 10 mensen die je het vraagt dan slechts 2.

Het is een universele menselijke behoefte om je talenten in te zetten in je werk en om deze verder te ontwikkelen. Het kan echter zo zijn dat je niet blij wordt van je baan ondanks dat je je talenten kan inzetten. Hieronder volgt een voorbeeld.

Waarom talent alleen onvoldoende is

Mijn leven lang ben ik een pleaser geweest. Op zich hoeft daar niets mis mee te zijn zolang je jezelf er maar niet mee beschadigt en je stil blijft staan bij je eigen behoeften. Dat was in mijn geval niet zo. Ik was meer bezig met de behoeften van de ander en ‘vergat’ mijn eigen behoeften.

Doordat ik een pleaser was, kon ik mij goed inleven in de ander. Dat was één van mijn talenten. Dat kwam bijvoorbeeld goed van pas in mijn baan als Account Manager. Leuk en mooi om met mensen om te gaan, dat lag me wel. Er was echter een grote maar, ik vond verkopen niet leuk. Ik werd daar absoluut niet blij van.

Ondanks dat ik mijn talent kon inzetten was ik niet gelukkig met de baan die ik had. Er zat niet genoeg voor me in, het bracht me geen zingeving. Zingeving is één van de andere universele behoeftes. Er ontbrak dus iets belangrijks.

Ontdek je passie

passieVoor mij komt zingeving grotendeels overeen met passie. Voor mij bestaat dat uit een zinvolle of nuttige bijdrage leveren aan het één of het ander. Wat mij daarbij heeft geholpen is het opstellen van een persoonlijke missie. Ik heb die opgedeeld in de diverse ‘rollen’ die ik in het leven heb; ik ben mezelf, vader, partner, zoon, broer, vriend en collega. Voor die rollen heb ik bepaald wie ik wil zijn en wat ik daarvoor kan doen (actie).

Voor mijn collega’s wilde ik bijvoorbeeld iets bijdragen aan de persoonlijke groei van de ander. Ik noemde dat; ‘mensen helpen zichzelf te helpen’. Als ik dat kon doen dat bracht mij dat zingeving. Daar zou ik blij van worden.

Ik heb er toen bewust voor gekozen een Coach opleiding te volgen en coachgesprekken te doen met medewerkers uit mijn team. Helaas kwam ik er al snel achter dat ik mijn passie in onvoldoende mate in kon zetten. Dat heeft ertoe geleid dat ik mijn baan heb opgezegd en voor mezelf ben begonnen als coach.

Als je weet wat je talenten zijn en wat je passie is dan kan je daarmee gericht op zoek naar een functie waarin je aan beide invulling kan geven

Het voordeel van de derde weg

3e wegZoals ik bij veel mensen zie, dacht ook ik toen vooral nog in aan of uit. Het was of het één of het ander. In mijn geval dus of de baan die ik had, aanhouden en genoegen nemen met de beperkte mate dat ik mijn talent en passie in kon zetten of de baan opzeggen en voor mezelf beginnen. Ik heb toen niet gekeken of er nog een derde weg was.

De derde weg kan een betere optie zijn. Ik had mijn eigen bedrijf op kunnen richten en dat naast mijn baan kunnen laten groeien. Dat had meer rust gegeven, omdat ik minder afhankelijk zou zijn van de inkomsten van het nieuw te starten bedrijf.

Ik heb toen niet gekozen voor de derde weg. Achteraf doe ik dat alsnog, ik heb besloten dat ik de activiteiten voor mijn eigen bedrijf voortzet en daarnaast een parttime baan zoek waarbij ik mijn talenten en passie in kan zetten. Ik word Chief Happiness Officer bij een bedrijf. Het bedrijf en ik moeten elkaar alleen nog even vinden 🙂 Maar dat ik het ga doen is zeker. Misschien zelfs via een vierde weg; twee parttime jobs bij twee bedrijven sluit ik zeker niet uit.

Tips voor bedrijven die ervoor openstaan zijn van harte welkom.

Ik zeg; “ontdek je talenten en je passie … op naar de ideale baan!”

 

Spreekt dit artikel jou aan? Tof als je wat positieve energie teruggeeft door de PJ8 Facebook pagina een mooie recensie te geven en/of dit artikel te delen. 

 

IMG_3258

 

Paul Smeekes – Coach

www.pj8.nlPleaser Webshop

 

 

Over de schrijver
Hoi, ik ben Paul, in 2014 heb ik als coach PJ8 Pleaser Coaching opgericht. Sinds oktober 2019 zet Elma Langhenkel PJ8 voort.
Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies