Page content

Hoe maak ik een persoonlijke missie

persoonlijke missie makenStel; je bent op een begrafenis, er zijn veel bedroefde mensen om je heen en op de achtergrond hoor je Mieke Telkamp met Waarheen, waarvoor. Vooraan in de ruimte staat de kist met twee meter daarnaast een microfoon. Veel mensen nemen de gelegenheid een laatste woord te richten tot de overledene; de partner, kinderen, ouders, broers en zussen, vrienden en collega’s van de persoon die is heengegaan. Als de laatste zijn woorden heeft gesproken, loopt iedereen langs de kist om definitief afscheid te nemen. Als jij langs de kist loopt, zie je tot je grote schrik dat jij het bent die daar ligt. Jij bent de overledene.

Misschien is dit een luguber verhaal, maar het is ook zeer effectief.

 

Wat zou jij willen dat al deze personen over jou zeggen op je begrafenis?

 

Het helpt als je bij deze opdracht onderstaande structuur aanhoudt:

 

  1. Welke ‘rollen’ heb je? (jezelf*, partner, vader, zoon, broer, vriend, collega, teamgenoot etc.)
  2. Wie wil je voor hen zijn?**
  3. Wat kan je daar NU aan doen?

 

*je mag zelf ook wat zeggen

** het gaat erom wie je zelf wil zijn voor de ander. Het gaat er dus niet om wat de ander van jou wil!

Voorbeeld

Klik hier voor een voorbeeld van mijn persoonlijke missie.

 

Het is geweldig als je weet wie je voor de ander wil zijn, maar als je er geen actie aan verbindt, is de kans groot dat er weinig gebeurt. Vandaar dat je in de laatste kolom aangeeft wat je er nu aan kunt doen. Verandering vindt plaats door het toepassen en niet door mooie woorden op papier.

 

Een persoonlijke missie geeft richting aan je leven, je bepaalt daarmee nu wie je de rest van je leven wilt zijn. Als je daarnaar leeft, hoef je nergens spijt van te hebben op je sterfbed. Het maakt het bovendien veel eenvoudiger om beslissingen te nemen, als je voor een lastige keuze staat, vind je vaak het antwoord in je persoonlijke missie.

Met een persoonlijke missie bepaal je wat jouw leven zin geeft. Zingeving is het bovenste niveau in de piramide van Bateson

 

Ben jij een Pleaser en wil je voor eens en altijd afscheid nemen van jouw pleasegedrag?  Klik hier voor een duurzame oplossing.

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe maak ik een persoonlijke missie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: