Page content

Wat is eigenwaarde?

Wat is eigenwaarde nou precies? Eigenwaarde is het beeld dat een mens van zichzelf heeft. Dit zelfbeeld kan zowel positief als negatief zijn. Of nog beter:

Eigenwaarde is het beeld dat een mens op emotioneel niveau van zichzelf heeft, zonder daarbij redelijk of logisch te zijn 

(bron;wikipedia)

Het heeft niets te maken met wat een ander van jou vindt

Bij  eigenwaarde gaat het om je zelfbeeld, het heeft dus niets te maken met wat een ander van jou vindt. Het heet niet voor niets EIGENwaarde. Veel mensen besteden echter hun gevoel van eigenwaarde uit aan een ander.

Nadeel van eigenwaarde uitbesteden

Je trekt je heel veel aan van de mening van anderen en dat maakt je afhankelijk. Als de ander blij met je is, groei je, maar als de ander niet blij met je is, raak je van slag.

Hierdoor heb je een grote variatie aan stemmingen, nadat je een compliment hebt ontvangen, zit je met een big smile bovenop de berg, maar heb je net kritiek gehad dan zit je ergens te kniezen beneden in het dal.

wat is eigenwaarde

Om een boost te geven aan je eigenwaarde is het belangrijk om je zelfbeeld te verbeteren, zeker in het geval je een negatief zelfbeeld hebt.

Comment Section

0 reacties op “Wat is eigenwaarde?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: