Page content

Voordelen van de Pleaser

Iedere Pleaser is bekend met de nadelen, daar heb je maar al te vaak last van. Maar neem eens de tijd om te kijken naar wat je tot nu toe bereikt hebt in je leven. Ik weet zeker dat, als je er goed voor gaat zitten, je een aantal dingen juist bereikt hebt door de voordelen die de Pleaser je heeft gebracht.

Hieronder een aantal voordelen van de Pleaser

Een Pleaser ontwikkelt een aantal unieke talenten. Als je deze inzet in je privéleven en/of je werk, draagt dat enorm bij aan je geluk, zolang je er maar niet in doorschiet.

Je hebt enorme voelsprieten

Niemand kan zich zo goed inleven in de ander als jij dat kan. Jij stemt je voortdurend af op de gevoelens van anderen. Dit kan zich ontwikkelen tot een verhoogde sensitiviteit waardoor je subtiele veranderingen in de gevoelswereld van de ander kan oppikken.voelsprieten van de Pleaser

Hierin schuilt een enorm talent dat je in kan zetten op je werk. Veel Pleasers hebben een baan in de zorg, het onderwijs of zetten zich in voor een ander dienstbaar beroep.

Je bent communicatief vaardig

Omdat je zo sociaal bent, heb jij er geen probleem mee om een gesprek aan te gaan. Je bent welbespraakt en weet dingen zo te brengen dat de ander je een leuk mens vindt.

Deze vaardigheid helpt je ook om dingen gedaan te krijgen. Veel Pleasers kunnen goed manipuleren. Klinkt dat negatief voor je? Zolang je er niemand mee benadeelt, is er niets mis mee toch.

Je bent zorgzaam

Als Pleaser ben je bij uitstek een mensen-mens. Je bent een warm mens met een  goed hart. Je hebt altijd het beste met de ander voor. Als ze je nodig hebben dan sta je voor ze klaar. Ja, je mag anderen graag helpen. Met groot gemak weet je een ander gerust te stellen en een goed gevoel te geven.de pleaser is zorgzaam

Regelmatig levert dit leuke reacties op vanuit je omgeving. De dankbaarheid die je daarvoor ontvangt, is hartverwarmend. 

Je zorgt voor een goede sfeer

Of het nou thuis is of op je werk, jij zorgt ervoor dat er een fijne sfeer hangt. Daar ben je namelijk heel gevoelig voor. Een harmonieus leven is belangrijk voor je, je maakt niet snel een punt van iets.

Je bent een allemansvriend

Je bent heel flexibel en past je makkelijk aan anderen aan. Met jou krijg je niet snel ruzie. De meeste mensen vinden je leuk, aardig en gezellig.

Je hebt een hoge gunfactor

Omdat je zo’n leuk en aardig mens bent heb je een hoge gunfactor. De meeste mensen gunnen jou het beste al handelen ze er misschien niet altijd naar.

 Je bent een teamspeler

Met een Pleaser kan je goed samenwerken. Je bent altijd bereid de ander te helpen, zet je beste beentje voor en gaat voor het teambelang.

Omdat je sensitief bent en aanvoelt wat de ander nodig heeft, fungeer je regelmatig als een verbinder binnen het team.

Je bent een goede bemiddelaar

Ook hier maak je gebruik van je sensitiviteit, omdat je goed aanvoelt wat iemand nodig heeft, kan je goed bemiddelen in geval van conflicten.

Je bent zeer betrokken

De Pleaser in jou is heel betrokken, zeker als het om mensen gaat. Meestal ben je oprecht in de ander geïnteresseerd, waarmee je anderen het gevoel geeft dat ze ertoe doen.

Net als jij wil de ander er graag toe doen, prachtig toch dat jij deze universele behoefte voor die ander invult.

Anderen zijn open naar jou

Omdat je goed kan luisteren, vertrouwd overkomt, altijd voor anderen klaarstaat en een zachte persoonlijkheid hebt, durven anderen zich vaak te openen naar jou. Jij krijgt dingen te horen die ze anderen niet vertellen. Dit kan ertoe leiden dat je een vertrouwenspersoon wordt en een bijzondere band opbouwt.

Je bent een enorme doorzetter

Al loop je op je tenen, je gaat door. Waar een ander het allang had opgegeven, zet jij nog een tandje bij. Je maakt hier vaak een één-tweetje met de Pusher, de taken die op je bord liggen moeten af. Zeker als het taken betreft die je voor anderen doet.

Je houdt rekening met ieders gevoelens

Jij zorgt ervoor dat iedereen het naar de zin heeft.

Conclusie

Stuk voor stuk zijn het mooie eigenschappen waar je trots op mag zijn. Als je deze eigenschappen inzet in je privéleven en op je werk dan maken ze je een mooi mens en een zeer gewaardeerde collega. Ze bieden je een groot voordeel zolang je er maar niet in doorschiet. Het is daarom belangrijk om je eigen grenzen te bewaken. Als dat lukt, beschik je over een aantal unieke eigenschappen waarmee je de wereld een klein beetje mooier maakt.

Comment Section

0 reacties op “Voordelen van de Pleaser

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: