Page content

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is helaas niet iets waar iedereen standaard over beschikt. Maar gelukkig kan er vaak wat aan worden gedaan om met meer zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Wat is de oorzaak?

Je hoeft niet alles tot op de bodem uit te zoeken, maar het is fijn als je het inzicht hebt waardoor je onzeker bent en weinig zelfvertrouwen hebt. Nagenoeg altijd komt het doordat je een al dan niet bewust negatief zelfbeeld hebt. Hoe zo’n negatief zelfbeeld ontstaat licht ik toe in ‘oorzaak negatief zelfbeeld‘.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Fijn als je weet hoe het is ontstaan, maar wat ik kan je doen om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Een aantal dingen is hiervoor cruciaal.

  1. bepaal je persoonlijke missie
  2. bepaal je waarden (kernwaarden en gewenste waarden)
  3. leef volgens je persoonlijke missie en waarden
  4. buig je negatieve zelfbeeld om

Wat goed werkt, is het bijhouden van een persoonlijke bankrekening. Dit zorgt ervoor dat je in actie komt, want zonder actie geen resultaat.

Gun jezelf de tijd

Verwacht niet van jezelf dat je in een week van weinig naar veel zelfvertrouwen kunt gaan, dat is niet realistisch. Als je gaat leven volgens je persoonlijke missie en waarden wil dat niet zeggen dat je dat ineens ook allemaal als vanzelf doet. Je gaat vast en zeker nog een aantal keer de mist in. Wees dan zacht voor jezelf!

Gras groeit niet harder door eraan te trekken

Het is heel belangrijk dat je jezelf niet afwijst op het moment dat het nog niet helemaal gaat zoals je wil. Want juist als je dan bijvoorbeeld  tegen jezelf zegt; “muts, waarom doe je dat nou toch weer”, voed je je negatieve zelfbeeld. En dat zorgt ervoor dat je je eigen groei saboteert.

Veel succes! Je kan het!

 

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: