Page content

Persoonlijke bankrekening

Het is geweldig als je je persoonlijke missie hebt gedefinieerd en je waarden hebt bepaald, maar als je ze niet integreert in je dagelijks leven heb je er helemaal niets aan. Het gaat om het toepassen! Een persoonlijke bankrekening helpt je om bewust om te gaan met je persoonlijke missie en waarden. Net als bij een echte bankrekening kan je stortingen en opnames doen. Bij de persoonlijke bankrekening komt er echter geen euro aan te pas.

persoonlijke bankrekening

Hoe maak je een persoonlijke bankrekening?

Om te beginnen, benoem je gedrag en activiteiten waarmee je een storting doet en waarmee je een opname doet. Vervolgens bepaal je het aantal punten dat je aan dat gedrag of die activiteit hangt. Hoe belangrijker je het vindt, hoe meer punten je het geeft. Omdat je voor je gewenste waarde uit je comfortzone moet, hang je daar meer punten aan.

Om te bepalen welk gedrag of welke activiteiten je benoemt, neem je je persoonlijke missie en je waarden als uitgangspunt. Vervolgens vul je dat aan met zaken die belangrijk voor je zijn. Wat absoluut niet mag ontbreken, is het gedrag of de activiteiten die jij nodig hebt om je negatieve zelfbeeld om te buigen naar een positief zelfbeeld.

Tien maanden lang heb ik dit dagelijks bijgehouden. Op een gegeven moment begon ik het leuk te vinden, voornamelijk omdat ik zag dat het werkte. Elke maand sprokkelde ik meer punten bij elkaar. Aan het eind van de dag vulde ik de gegevens in en ineens kreeg ik het inzicht dat ik steeds op zoek was naar de goede dingen die ik deed. Hierdoor groeide het positieve in mij. Het negatieve kreeg steeds minder aandacht en nam daardoor vanzelf af.

Een voorbeeld

Zie hier een voorbeeld van mijn persoonlijke bankrekening:

voorbeeld persoonlijke bankrekening

 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zo’n 50% van je geluk genetisch bepaald is. 10% wordt bepaald door je omgeving en op de overige 40% heb je zelf invloed. Voor een groot deel is je geluk dus maakbaar. Recent onderzoek onder ééneiige tweelingen wijst zelfs uit dat je je genen kunt beïnvloeden. Hoe je het wendt of keert, je hebt zelf invloed. Doe er wat mee!

Ik kan volmondig zeggen dat ik trotser op mezelf ben geworden door het bepalen van mijn persoonlijke missie, het in kaart brengen van de voor mij belangrijkste waarden en het bijhouden van mijn persoonlijke bankrekening. Voor mij heeft dit een heel belangrijke bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke groei en ervoor gezorgd dat ik veel meer zelfvertrouwen heb opgebouwd. Ik ben daardoor veel dichter bij mezelf gekomen en ben veel gelukkiger.

Hetzelfde zie ik gebeuren in de coachingstrajecten die ik doe. Het is zo mooi om mensen te zien groeien, daar word ik enorm blij van.

De kracht van de persoonlijke bankrekening

Eén van de redenen waarom de persoonlijke bankrekening zo krachtig is, is omdat het aanzet tot actie. Je gaat bewust leven volgens je persoonlijke missie en je waarden.

Ik adviseer om dit minimaal 100 dagen bij te houden, liefst langer. Het zorgt voor meer bewustzijn en richting in je leven. En niet te vergeten zorgt het voor een duurzame verandering in jou. Dit komt, omdat je in de twee bovenste lagen van de piramide een verandering hebt doorgevoerd.

Je weet zelf wanneer het moment is gekomen om te stoppen met de dagelijkse verwerking van de punten. Zodra je gedrag een automatisme is geworden, heb je het niet meer nodig en kan je zonder.

Comment Section

0 reacties op “Persoonlijke bankrekening

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: