arrow_drop_up arrow_drop_down
Ben ik een Pleaser? Doe de test
18 januari 2017 

Ben ik een Pleaser? Doe de test

Ben ik een Pleaser? Doe de test en je hebt antwoord op de vraag hoe groot de Pleaser is in jou. Iedereen heeft een Pleaser in zich, maar de mate waarin je die in je hebt, verschilt per persoon. Test hier in welke mate jij hem hebt.

Waarom een Pleaser Test?

Pleasegedrag zorgt voor grote nadelen; omdat je moeilijk nee kan zeggen en niet stilstaat bij je eigen behoeften vreet het energie. Onbewust speelt er altijd een ‘als … dan .., scenario’ in je hoofd. Als ik …

  • die taak er nou bij doe dan krijg ik vast de waardering voor mijn harde werken
  • meega met wat zij wil dan vindt ze me vast een leuke vriendin
  • gewoon ja zeg dan levert het geen conflict op

Steeds weer een ‘Alsdan …’

In deze ‘als … dan … scenario’s’ zie je steeds terug dat je er eerst wat voor moet doen voordat je krijgt wat je wilt (waardering, aardig gevonden worden, conflict vermijden, etc.). Hiermee maakt de Pleaser vooral gebruik van het afweermechanisme dat Valse Hoop heet. En juist de personen die dit mechanisme inzetten om te ‘overleven’ zijn extra ontvankelijk voor zware stress, een burn-out of zelfs een depressie.

Ben ik een Pleaser?

Door middel van onderstaande test krijg je een beeld in welke mate jij een Pleaser in je hebt. De test bestaat uit 25 vragen die je beantwoordt met en cijfer van 1 tot 10. Verder uitleg vind je in de test.

Doe de test

De uitslag

Een score onder de vijf geeft aan dat je enigszins een Pleaser bent. Hoe meer je boven de vijf zit, hoe meer de nadelen van het pleasegedrag deel uitmaken van je dagelijks leven.

Is de score een aanleiding voor jou om jouw pleasegedrag voor eens en voor altijd aan te pakken dan raad ik je aan het HELP! IK BEN EEN PLEASER boek te lezen. Wil je aan de slag? De STOP MET PLEASEN COMMUNITY zorgt ervoor dat je direct in actie komt. Het boek vind je in de webshop.

Heb je een vraag over je score? Stuur vrijblijvend een mail naar paul@pj8.nl.

Deel je score

Deze test is gebaseerd op input die ik ontvangen heb tijdens het schrijven van het boek HELP! IK BEN EEN PLEASER. Ruim 150 Pleasers hebben hun voor- en nadelen en praktijkvoorbeelden met mij gedeeld, de vragen in de test komen voort uit die informatie.

Om een beter inzicht te krijgen in de mate van pleasegedrag in het algemeen waardeer ik het zeer als je jouw eindscore met ons deelt in het reactieveld onderaan deze blog. Alleen jouw voornaam verschijnt in de comments, jouw e-mailadres is niet zichtbaar voor lezers.

 

Ben jij een Pleaser en wil je voor eens en altijd afscheid nemen van jouw pleasegedrag?  Klik hier voor een duurzame oplossing.

 

Blije groet,

Paul Smeekes
PJ8 | Coach

 

 

Over de schrijver
Hoi, ik ben Paul, in 2014 heb ik als coach PJ8 Pleaser Coaching opgericht. Sinds oktober 2019 zet Elma Langhenkel PJ8 voort.
Jacqueline
Door

Jacqueline

op 19 January 2017

7,1

Jessica
Door

Jessica

op 19 January 2017

7.8

yvonne
Door

yvonne

op 19 January 2017

Yvonne 4.3

Kalinka
Door

Kalinka

op 19 January 2017

Een goeie 5 😉Is mijn score

Rieneke
Door

Rieneke

op 19 January 2017

Mijn score is 6,7

Danny
Door

Danny

op 22 January 2017

Een 8.0, is dat goed of slecht?

Paul
Door

Paul

op 23 January 2017

Er is geen goed of slecht wat mij betreft Danny. De score is wel hoog waardoor de kans heel groot is dat je door je pleasegedrag tegen uitdagingen aanloopt. Klopt dat?

Wendy
Door

Wendy

op 22 January 2017

Mijn score is 8.1....

Rolf
Door

Rolf

op 22 January 2017

Een 5,8 ...... maar om één of andere reden had ik hoger verwacht. Ben reuze benieuwd naar de training van a.s. woensdag!

Kathleen
Door

Kathleen

op 22 January 2017

7,8

Conny
Door

Conny

op 22 January 2017

Tja... toch wel 7,3. Valt me nog mee... als je al de vragen ziet denk je 'O ja, dat doe ik wel vrij vaak ja...'. Al een eye-opener op zich...

Paul-Smeekes
Door

Paul-Smeekes

op 23 January 2017

Mooi Conny dat de vragen op zich al een eye-opener zijn!

Dorien d.
Door

Dorien d.

op 22 January 2017

Exact 7

Diana
Door

Diana

op 23 January 2017

Een 4, en daarbij zitten diverse vragen waar ik zonder twijfel 10 punten voor mag rekenen en vragen waarbij inzonderheid twijfel 0 mag rekenen. Houdt elkaar lekker in balans :D

Paul-Smeekes
Door

Paul-Smeekes

op 23 January 2017

Hi Diana, je ziet vaker dat pleasegedrag zich in een bepaalde context manifesteert. De één heeft het bijvoorbeeld meer in de partnerrelatie en de ander juist op het werk. Sommigen kennen hun behoeften, anderen juist niet. Zoals met alles; het verschilt van persoon tot persoon. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt waar jouw tienen zitten ;-)

Diana
Door

Diana

op 24 January 2017

Hoi Paul vraag 16, 17 en 18 waren 10 Om het compleet te maken de nullen tja als ik die allemaal zou opnoemen. Laten we het erop houden dat ik vaak mijn mening uit en dus redelijk kritiek en conflict en dergelijk niet schuw 🤔 Maar gelukkig door de 10-en ervaar ik er niet veel hinder van 🤗

Diana
Door

Diana

op 24 January 2017

Maar je hebt wel gelijk. Als je dezelfde test zou doen met een beeld van uitsluitend werk of privé dan zullen de scores anders zijn. Ik realiseer me dat ik de test voornamelijk vanuit de werkrelatie gedaan en kom dan op 4. Doe ik hem voornamelijk vanuit de privé relatie dan kom ik hoger uit op een 6,2.

Paul-Smeekes
Door

Paul-Smeekes

op 24 January 2017

dat zie je inderdaad vaker Diana. Vooral in de partnerrelatie wordt flink gepleast

Yvonne.
Door

Yvonne.

op 23 January 2017

Mijn score kom ik nu uit op een 2.4

Diana
Door

Diana

op 23 January 2017

Een 4, waarvan sommige zonder twijfel met een score van 10 andere zonder twijfel een score van 0 (en veel ertussen in) houdt het mooi in balans

Jolanda
Door

Jolanda

op 23 January 2017

Score 8,2. Door de vragen al veel inzicht gekregen in mijn gedrag......

Paul-Smeekes
Door

Paul-Smeekes

op 23 January 2017

Dat is mooi Jolanda! Ga je er nu ook mee aan de slag? ;-)

Roy
Door

Roy

op 23 January 2017

Mijn score is een 5!

Sietse
Door

Sietse

op 23 January 2017

Ik scoorde een 8.5.

Beatriz
Door

Beatriz

op 25 January 2017

6,4

Monique
Door

Monique

op 25 January 2017

8,8

Astrid Kennis-Wolter
Door

Astrid Kennis-Wolter

op 2 February 2017

Hallo, mijn score is : 6.

Johanna
Door

Johanna

op 9 February 2017

Score 8,2

Sia
Door

Sia

op 15 February 2017

4.5

Natasja
Door

Natasja

op 6 April 2017

7,7

Marleen
Door

Marleen

op 6 April 2017

7,6 ....

Alexandra
Door

Alexandra

op 30 April 2017

5,3 work in progress, had ik deze test een jaar eerder gedaan was het vast een dikke 8! ;)

Karla
Door

Karla

op 5 August 2017

8.2😌

ineke
Door

ineke

op 12 December 2019

8,4, eigenlijk verwachtte ik dat wel. Pas het boek Stop met pleasen van mijn dochter gekregen en het advies om eens professionele hulp te gaan zoeken. Ik ben 68, loop al m'n hele leven tegen dezelfde problemen aan, zal het nog te verhelpen zijn?

Elma Langhenkel
Door

Elma Langhenkel

op 15 December 2019

Hi Ineke, dank voor je open reactie. In mijn optiek kun je altijd nieuwe stappen zetten voor jezelf als je dat wilt. Ik heb je ook een persoonlijk bericht gestuurd. groetjes, Elma

Carlo
Door

Carlo

op 14 December 2019

7.1 Valt nog mee?

Lia
Door

Lia

op 8 May 2020

Hoi allemaal. Mijn score was 6,68 ik herken mezelf in veel vragen en ik begrijp ook dat je jezelf op de eerst plek mag zetten, blijft best lastig, maar ik blijf oefenen.

Leonie
Door

Leonie

op 19 June 2020

8.4

Filip
Door

Filip

op 26 November 2020

5,7 Stiekem had ik eigenlijk meer verwacht, maar vind het ook niet altijd gemakkelijk om mezelf te analyseren.

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies