Wij gebruiken cookies
Doe nu gratis de Stop Met Pleasen Challenge
Ja ik doe mee

Page content

article content

Ben ik een Pleaser? Doe de test

Ben ik een Pleaser? Doe de test en je hebt antwoord op de vraag hoe groot de Pleaser is in jou. Iedereen heeft een Pleaser in zich, maar de mate waarin je die in je hebt, verschilt per persoon. Test hier in welke mate jij hem hebt.

Waarom een Pleaser Test?

Pleasegedrag zorgt voor grote nadelen; omdat je moeilijk nee kan zeggen en niet stilstaat bij je eigen behoeften vreet het energie. Onbewust speelt er altijd een ‘als … dan .., scenario’ in je hoofd. Als ik …

  • die taak er nou bij doe dan krijg ik vast de waardering voor mijn harde werken
  • meega met wat zij wil dan vindt ze me vast een leuke vriendin
  • gewoon ja zeg dan levert het geen conflict op

Steeds weer een ‘Alsdan …’

In deze ‘als … dan … scenario’s’ zie je steeds terug dat je er eerst wat voor moet doen voordat je krijgt wat je wilt (waardering, aardig gevonden worden, conflict vermijden, etc.). Hiermee maakt de Pleaser vooral gebruik van het afweermechanisme dat Valse Hoop heet. En juist de personen die dit mechanisme inzetten om te ‘overleven’ zijn extra ontvankelijk voor zware stress, een burn-out of zelfs een depressie.

Ben ik een Pleaser?

Door middel van onderstaande test krijg je een beeld in welke mate jij een Pleaser in je hebt. De test bestaat uit 25 vragen die je beantwoordt met en cijfer van 1 tot 10. Verder uitleg vind je in de test.

Doe de test

De uitslag

Een score onder de vijf geeft aan dat je enigszins een Pleaser bent. Hoe meer je boven de vijf zit, hoe meer de nadelen van het pleasegedrag deel uitmaken van je dagelijks leven.

Is de score een aanleiding voor jou om jouw pleasegedrag voor eens en voor altijd aan te pakken dan raad ik je aan het HELP! IK BEN EEN PLEASER boek te lezen. Wil je aan de slag? De bijbehorende HELP! IK BEN EEN PLEASER cursus zorgt ervoor dat je direct in actie komt. Het boek en de cursus vind je in de webshop.

Heb je een vraag over je score? Stuur vrijblijvend een mail naar paul@pj8.nl.

Deel je score

Deze test is gebaseerd op input die ik ontvangen heb tijdens het schrijven van het boek HELP! IK BEN EEN PLEASER. Ruim 150 Pleasers hebben hun voor- en nadelen en praktijkvoorbeelden met mij gedeeld, de vragen in de test komen voort uit die informatie.

Om een beter inzicht te krijgen in de mate van pleasegedrag in het algemeen waardeer ik het zeer als je jouw eindscore met ons deelt in het reactieveld onderaan deze blog. Alleen jouw voornaam verschijnt in de comments, jouw e-mailadres is niet zichtbaar voor lezers.

 

Ben jij een Pleaser en wil je voor eens en altijd afscheid nemen van jouw pleasegedrag?  Klik hier voor een duurzame oplossing.

 

Blije groet,

Paul Smeekes
PJ8 | Coach

 

 

Comment Section

33 reacties op “Ben ik een Pleaser? Doe de test


Door Karla op 5 augustus 2017

8.2😌


Door Alexandra op 30 april 2017

5,3 work in progress, had ik deze test een jaar eerder gedaan was het vast een dikke 8! 😉


Door Marleen op 6 april 2017

7,6 ….


Door Natasja op 6 april 2017

7,7


Door Sia op 15 februari 2017

4.5


Door Johanna op 9 februari 2017

Score 8,2


Door Astrid Kennis-Wolter op 2 februari 2017

Hallo, mijn score is : 6.


Door Monique op 25 januari 2017

8,8


Door Beatriz op 25 januari 2017

6,4


Door Sietse op 23 januari 2017

Ik scoorde een 8.5.


Door Roy op 23 januari 2017

Mijn score is een 5!


Door Jolanda op 23 januari 2017

Score 8,2. Door de vragen al veel inzicht gekregen in mijn gedrag……


Door Paul-Smeekes op 23 januari 2017

Dat is mooi Jolanda! Ga je er nu ook mee aan de slag? 😉


Door Diana op 23 januari 2017

Een 4, waarvan sommige zonder twijfel met een score van 10 andere zonder twijfel een score van 0 (en veel ertussen in) houdt het mooi in balans


Door Yvonne. op 23 januari 2017

Mijn score kom ik nu uit op een 2.4


Door Diana op 23 januari 2017

Een 4, en daarbij zitten diverse vragen waar ik zonder twijfel 10 punten voor mag rekenen en vragen waarbij inzonderheid twijfel 0 mag rekenen. Houdt elkaar lekker in balans 😀


Door Paul-Smeekes op 23 januari 2017

Hi Diana, je ziet vaker dat pleasegedrag zich in een bepaalde context manifesteert. De één heeft het bijvoorbeeld meer in de partnerrelatie en de ander juist op het werk. Sommigen kennen hun behoeften, anderen juist niet. Zoals met alles; het verschilt van persoon tot persoon. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt waar jouw tienen zitten 😉


Door Diana op 24 januari 2017

Hoi Paul vraag 16, 17 en 18 waren 10
Om het compleet te maken de nullen tja als ik die allemaal zou opnoemen. Laten we het erop houden dat ik vaak mijn mening uit en dus redelijk kritiek en conflict en dergelijk niet schuw 🤔 Maar gelukkig door de 10-en ervaar ik er niet veel hinder van 🤗


Door Diana op 24 januari 2017

Maar je hebt wel gelijk. Als je dezelfde test zou doen met een beeld van uitsluitend werk of privé dan zullen de scores anders zijn. Ik realiseer me dat ik de test voornamelijk vanuit de werkrelatie gedaan en kom dan op 4. Doe ik hem voornamelijk vanuit de privé relatie dan kom ik hoger uit op een 6,2.


Door Paul-Smeekes op 24 januari 2017

dat zie je inderdaad vaker Diana. Vooral in de partnerrelatie wordt flink gepleast


Door Dorien d. op 22 januari 2017

Exact 7


Door Conny op 22 januari 2017

Tja… toch wel 7,3. Valt me nog mee… als je al de vragen ziet denk je ‘O ja, dat doe ik wel vrij vaak ja…’. Al een eye-opener op zich…


Door Paul-Smeekes op 23 januari 2017

Mooi Conny dat de vragen op zich al een eye-opener zijn!


Door Kathleen op 22 januari 2017

7,8


Door Rolf op 22 januari 2017

Een 5,8 …… maar om één of andere reden had ik hoger verwacht. Ben reuze benieuwd naar de training van a.s. woensdag!


Door Wendy op 22 januari 2017

Mijn score is 8.1….


Door Danny op 22 januari 2017

Een 8.0, is dat goed of slecht?


Door Paul op 23 januari 2017

Er is geen goed of slecht wat mij betreft Danny. De score is wel hoog waardoor de kans heel groot is dat je door je pleasegedrag tegen uitdagingen aanloopt. Klopt dat?


Door Rieneke op 19 januari 2017

Mijn score is 6,7


Door Kalinka op 19 januari 2017

Een goeie 5 😉Is mijn score


Door yvonne op 19 januari 2017

Yvonne 4.3


Door Jessica op 19 januari 2017

7.8


Door Jacqueline op 19 januari 2017

7,1

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: