Page content

Eenzaamheid

Als je eenzaamheid ervaart, zegt dat wat over hoe je naar jezelf kijkt. Iemand die zichzelf de moeite waard vindt, voelt zich minder eenzaam dan iemand die zichzelf niet goed genoeg vindt.

eenzaamheid

 

Eenzaamheid is opgescheept zitten met iemand die je niet ziet zitten, namelijk jezelf!

Eenzaamheid en eigenwaarde

Als je niet graag alleen bent, is de kans groot dat je je geluk en eigenwaarde uitbesteedt aan een ander. Als je samen bent, voel je je gelukkig en als je alleen bent, voel je je rot. Je hebt die ander dan nodig voor jouw geluk waardoor je je heel afhankelijk maakt van die ander.

Als je regelmatig eenzaamheid ervaart, is het interessant om te onderzoeken hoe je over jezelf denkt. Als je jezelf de moeite waard vindt, gun je jezelf vast en zeker quality time met jezelf. Je gunt jezelf om je eigen ding te doen, wat het ook is. Lezen, sporten, wandelen …

In het geval je een (onbewust) negatief zelfbeeld hebt, ben je eerder geneigd je op de behoeften van anderen te richten.

Zelfafwijzing

Als je niet goed alleen kan zijn, is dat een vorm van zelfafwijzing. Je vindt jezelf dan kennelijk niet de moeite waard om tijd mee door te brengen. Juist met zelfafwijzing hou je het negatieve zelfbeeld in stand waardoor je vaker eenzaamheid zal ervaren als je alleen bent. Misschien ervaar je zelfs eenzaamheid in het bijzijn van anderen.

Wil je je minder eenzaam voelen? Ga dan aan de slag met je eigenwaarde, je negatief zelfbeeld ombuigen in een positief zelfbeeld zal je enorm helpen.

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Eenzaamheid

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: